Taigen:
- 200 g võid
- 200 g hapukoort
- 5 dl jahu
- 1 tl soola
- 1 l piima
- 2,5 dl suhkrut
- 4 sl jahu
- 4 suurt muna
- 75 g võid
- 2 tl vanillisuhkrut
Valmista kreem. Kuumuta potis pidevalt segades piim ja suhkur. Vispelda teises kausis munad ja jahu ühtlaseks. Vala munasegu keeva piima hulka ja alanda kuumust, jätka segamist. Kui kreem on paksenenud, tõsta pott tulelt. Lisa või ja jahuta pott külmaveevannis. Maitsesta vanillisuhkruga.Kuumuta ahi 200 kraadini. Jaga taigen 5-6 tükiks. Rulli taignatükid jahusel laual ükshaaval ümmargusteks, õhukesteks ketasteks või neljakandilistelt, olenevalt vormi suurusest, millese pärast koogi teed. Mina tegin sellest kogusest kaks 20 cm diameetriga kooki ja selleks küpsetasin 10 väikest põhja. Toksi kahvliga tainasse augud. Küpseta põhjasid ükshaaval või paarikaupa 8-10 minutit, kuni nad on kollakad, pealmine kiht küpseta pisut tumedamaks. Määri küpsenud ja jahtunud põhjade vahele kreemi. Kõige pealmine kiht pudista peeneks ja puista tordile. Hoia kooki üleöö külmas, siis jõuab see läbi imbuda
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar