Pages

mõnus ja šokolaadine kook ,,Sooja suve ootuses,,

Täna on mul päev iseendale. Kevvu läks ema juurde, Priidu on soomes ja Stennu, no tema magab enamuse oma päevast lihtsalt maha :D Igatahes kukkusin hommikul kohe koristama. Toad korras ja polegi nagu midagi teha. Riiulis ootas juba mõnda aega Sandra Browni romaan. Hakkasin lugema ja no seal on mingit kooli kirjeldatud. Selline mõnus,hubane ja puidust. Selline šokolaadi koogi isu tuli,et jubeeee. Ega siis ei jäänudki muud üle kui see valmis teha. Ja miks siis mitte see ka päeva kohaselt kaunistada. Lugemine  jäi küll sinnapaika aga selle eest kook tuli maitsev :)








Kuna ma koogi tegin põhimõtteliselt ainult endale, siis biskviitpõhja tegin valmis pisikeses keeksi vormis. Lisasin tavalisele biskviittaignale pisut kakaod juurde.
Kreemi tegin sellise retsepti järgi. ( Need kogused on tavalise normaalsuuruses koogi jaoks arvestatud. Ise segasin kreemi kokku pisut vähemaga aga koguseid täpselt kirja ei pannud kuna tegin maitse järgi :)


Kreem
 2dl vahukoort, 
200 g piimašokolaadi, 
1 muna.


 Šokolaad  tuleb üles sulatada. Siis vahustad vahukoore. Segad mikseri abil muna šokolaadi sisse.Tasapisi lisad vahukoore sulatatud šokolaadi  sisse ja segad - võib ka mikseriga segada, kuid väga ei soovita. Šokolaadi sisse ei tohi ka vett sattuda, muidu tõmbub kohe tükki.
Nüüd lõikad biskviitpõhja pooleks, immutad veidi kohviga.  Tegin oma koogi kolme kihilise. Mina panin alumise kihi peale näiteks tumedat šokolaadi aga eks sinna võib ka moosi panna kui soov on.  Siis panin teise biskviitpõhja, siis kreemi ja veel ühe biskviidi . Enne martsipani panin jällegi seda sama kreemi. ( sellepärast on ka martsipan koogi peal pisut konarlik. Tavaliselt ma nii paksu kreemikihti ei pane enne martsipani aga kuna ma teadsin,et seda üsnapea ise sööma hakkan siis tegin nii,et kõik mu ootused selle koogi maitse suhtes oleks täidetud :D )
 
Koogi kateks on kasutatud martsipani. Pealt on kaunistatud samuti martsipaniga( karikakrad, maasikad) Ja värvimiseks kasutasin pulbervärve. Otsustasin ikkagi Vabariigi aastapäeva puhul kaunistada rahvuslikult. Inspiratsiooni sain muhu mustrist :)


Kuna ikka veel on käimas Nami-Nami isamaaliste kookide võistlus siis mõtlesin,et see sobiks ka sinna. Võistlusest lähemalt leiad infot Siit







5 kommentaari:

  1. Armas pisike ning tõepoolest suve meenutav tort!
    Oleks saanud ehk isamaalisemgi, kui kreemi osas oleksid kasutanud kamašokolaadi ;)

    VastaKustuta
  2. Ei tulnud ise selle peale aga see oleks ilmselt tõesti koogile palju juurde andnud :)

    VastaKustuta
  3. tõesti suvetunne tuleb peale!!! lepatriinud... nunnud!!!

    VastaKustuta
  4. Nii armas, et Sa ikka koogi tegid ja tordivõistlusel osalesid, kuigi palju ja suuri magusasööjaid pole :)
    Aitäh!

    VastaKustuta
  5. Tõeline meistriklass! :D
    Vaatan , et blogitamine unarusse jäänud.. võiksid ikka jätkata. :)

    VastaKustuta